skip to Main Content
CHOOSE YOUR LANGUAGE:     |

Bolivia – Augustus

Het is boeiend om telkens weer vast te stellen hoe er voorzien wordt via specifieke fondsen opdat het werk ook in Bolivia kan verder gezet worden. Maar ook daar vraag ik de “gevers” geduld ivm volledige afwerking. We zijn momenteel bezig met de bouw van Pastor Romulo’s kerkje in de Andes – verwoest door een aardbeving – te herstellen. Pastor Romulo is altijd mijn “Inca” gids geweest voor nu al meer dan 23 jaar. Ook zijn we verder het huis voor Dr. Ino’s familie aan het afwerken en hebben we jammer genoeg ernstige waterschade ondervonden bij onze nieuwe kliniek op onze Zuiderse basis in Tarija. Ook hier wegen de laatste loodjes het zwaarst. Nochtans functioneert dit medisch centrum reeds prima sinds Mei 2013. Het is immers winter nu op het Zuidelijk halfrond en in de Andes bergen betekent dit “droog seizoen”. En ja hoor, ook het medisch centrum in Yamparaez – waar we de kantoren hebben omgevormd tot kliniek – draaien prima.

Maar de meeste niet specifieke algemene fondsen worden weer steeds gebruikt om in de dringende medische noden van zovele arme families te voorzien.

Romulo, is met wagen en 6 pasagiers ook in het ravijn terecht gekomen door klapband van voorste wiel. Behalve de bijna per total want ondertussen weer hersteld en een nogal dure heelkundige ingreep van 1 pasagier was niemand echt zwaar gekwetst, ook niet zijn 3 jaar oud zoontje Job. (cfr. Foto van bijna per total jeep).

Zelf ben ik dus toen afgezakt naar Europa. Zoals velen terecht opmerken betekent dit niet zomaar direct een “vakantie” door de vele kontakten met familie en vrienden die moeten aangehaald worden. Ook wacht er – toch wat mij betreft – meer dan voldoende achterstallige administratief werk.

Ook werd ik ondertussen terug ernstig ziek. Dit gebeurde gelukkig in Belgie. Maar na 4 weken hospitalizatie in het Universitair Ziekenhuis in Gent ben ik nu weer aan de beterhand. Eens het ergste voorbij had ik – zoals de andere patienten – geen behoefte aan “lees boeken”. Vanuit mijn ziekenhuisbed kon ik “online het werk van de teams in de verscheidene landen verder opvolgen….

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back To Top