Skip to content
CHOOSE YOUR LANGUAGE:     |

Rik & Carolien positief voor Covid

Dit is wat we op ons “bord” kregen enkele dagen geleden:

Rik & Carolien Celie “SARS-CoV-2 RNA of Covid Positief: Hoge virale lading aantoonbaar, suggestief voor actieve infectie. Als zeer besmettelijk beschouwd. Kwalitatieve detectie van het SARS-CoV-2 RNA is volledig vertrouwbaar.

En dit midden van een onrechtvaardige strijd in de armste gebieden van Bolivia en Haiti.

Nog maar net had ik een artikel geschreven dat de arme Haïtianen – die onder hongerloon werken in de paradijsachtige stranden van de Dominicaanse Republiek (zelfde eiland = Hispaniola) alles hadden moeten achterlaten en naar hun arme bergachtige gebieden hadden moeten terugkeren. De Dominikaanse Republiek kwam immers onder strikte Lock down te staan. De Haïtianen werkten al op een hongerloon en moesten nu terugkeren naar die zeer arme inlandse bergdorpen waar wij werken. Van enige recompensatie was er geen sprake.

Gelukkig hebben we ondertussen voldoende beschermingsmateriaal kunnen aanschaffen voor Bolivia (zie foto’s en Facebook) dankzij enkele individuele acties, persoonlijke giften en een schenking Kortrijk (België).

Dit heeft ons toch de ruimte gegeven om onmiddellijk “Mobile Doctors On Mission Medical Corona” expedities te vormen – om zowel preventief als curatief in zo veel mogelijk afgelegen dorpen te gaan helpen… (zie foto’s op Facebook).

Het blijft verder moeilijk om aan objectieve cijfers te geraken in deze streken. Mensen sterven gewoon en de reden waarom is heel vaak niet gekend. In de streken waar we werken wordt er al helemaal niet getest en is het gebrek aan protectie en therapeutisch materiaal totaal onbestaande. Vele levens van onze dierbaren staan op het spel…

Van regeringszijde (Bolivia, Haïti, …) moeten we niet te veel hulp verwachten en dikwijls ook niet van buitenlandse organisaties.
Zelf zie ik dat het opstellen van het dossier voor de Belgische regering voor belasting aftrekbaarheid i.v.m. giften naar het buitenland, dit steeds moeilijker en moeilijker wordt. Het is voor België natuurlijk ook logisch dat ze in de huidige situatie geen grote sommen naar het buitenland zullen laten vertrekken (onder belastingsaftrekbaarheid)….
 
Hopelijk niet maar misschien is dit wel een laatste kans om een belastingsaftrekbare gift te storten naar DoctorsOnMission nu het nog niet te laat is (tot 2020). Zie daarvoor https://doctorsonmission.org/doe-iets/
 
We blijven nochthans vechten om die belastingsaftrekbaarheid te behouden gedurende de komende jaren (meer nieuws daarover later) maar  zelfs “De Warmste Week” of “Music for Life” heeft dit nooit kunnen aanbieden. Dit jaar ontvangt de warmste week zelfs geen giften meer, alleen vrijwilligerswerk..wat nogal ver is 🙂

Alhoewel we beiden positief bevonden zijn voor het Corona Virus zijn we toch ontzettend dankbaar dat het relatief goed gaat. We voelen ons als het ware midden een echte griep aandoening die natuurlijk ook de nodige uitputting, energieloosheid, spier- ; gewrichts- sn hoofdpijnen heeft alsook koorts. Qua hoesten en ademhaling blijven we voorlopig min of meer stabiel (wel iets minder….). Vooral Carolien heeft ook veel last van smaak en geurloosheid…

We vragen jullie dan ook dat jullie ons mogen gedenken omdat dit werk niet verloren moge gaan! (www.DoctorsOnMission.org)

Nog de hartelijke groeten van onze teams en ook jullie wensen we veiligheid, sterkte en rust in de komende dagen!

Rik & Carolien

Back To Top